Framtiden för kolfiber

oktober 26, 2020

Letar du efter kolfiberföreningar som är extremt starka, styva och sega? I den här artikeln kan du läsa alla fördelar med att använda Luvocom XCF.

Vi vet att många applikationer kräver material med höga styrkor, samtidigt som de måste vara lätta – särskilt när det gäller kompetenta ämnen för dynamisk stress. Generellt krävs egenskaper som låg termisk expansion, hög dimensionell noggrannhet och långsiktig dimensionsstabilitet. På Mape Plastics och med Luvocom XCF möter vi dessa krav med speciellt fiberförstärkta föreningar-särskilt genom användning av kolfiberförstärkning.

Som ett resultat av Luvocom XCF-prestanda ger den ännu större möjligheter att byta ut metaller och kompositmaterial (CFRP och GFRP). Luvocom XCF -föreningar används för komponenter som omfattas av höga mekaniska krav. Motiveringen för detta är att minska vikt eller kostnader. Ett annat tillvägagångssätt är att ersätta plast med kort och lång glasfiberarmering i applikationer där ytterligare viktbesparingar krävs. Exempel på sådana applikationer är hissar med högpresterande motorer eller elektriska drivsystem.

De viktigaste fördelarna med Luvocom XCF:

  • Böjhållfastheter på upp till 530 MPa
  • Dragmoduler på upp till 52 Gpa
  • Viktminskning med upp till 68%
  • Minskning av systemkostnader med upp till 70%
  • Skräddarsydda lösningar

Luvocom XCF kolfiberföreningar erbjuder enastående styrka, styvhet och slagmotstånd samtidigt, liksom låg termisk förlängning, förbättrad värmeledningsförmåga och hög dimensionell noggrannhet. Letar du efter kolfiber som förenar extremt stark, stel och seg? Om det är så, är Luvocom XCF svaret.