20 år och mer ambitioner än någonsin

januari 5, 2022

Hej Per Waldenström, vad har du för tankar om året som gått?
– Det har varit ett bra men annorlunda år. Trots viss osäkerhet i världen har vi haft stora möjligheter att utvecklas och få leverera, bland annat med flera nya kunder, vilket är härligt.

2021 firade Mape Plastics 20 år, hur skulle du beskriva den resan?
– Det har varit fantastiskt! Under de första åren av vår resa byggde vi upp vår produktportfölj samtidigt som vi besökte många end-users och kunder. Idag har vi en mycket nära relation till våra leverantörer och använder den kontakten och vår kunskap för att förbättra plastindustrin genom rätt material för rätt applikationer.

– Vi ser också en spännande utveckling inom mer hållbara lösningar och reproducerbara material, något som marknaden efterfrågar.

– En stor milstolpe är att vi precis har blivit officiell distributör för Lanxess, en fantastisk leverantör som gör väldigt spännande saker inom e-mobility, med sina varumärken Durethan (PA) och Pocan (PBT). Perfekt för lättviktskomponenter som driver framtiden för en mer hållbar fordonsindustri.

Vad ser du fram emot 2022?
– Framför allt att hitta fler nya spännande projekt, det är det jag brinner för. Det finns många intressanta projekt till exempel inom den medicinska sektorn samt elektrifieringen av bilar.

– Jag ser också fram emot att fortsätta bygga ett trevligt företag och ha kul tillsammans. Vi kommer att lägga in ytterligare en växel, bli ännu mer synliga i våra grannländer och kommer fortsätta att växa vårt team under 2022.

 

Per Waldenström