Officiell distributör för LANXESS

februari 16, 2022

Vi kan stolt presentera vårt partnerskap med LANXESS, eftersom vi nu fungerar som officiell distributör för konstruktionsplasterna Durethan® (PA6, PA66) och Pocan® (PBT, PBT-blandningar).

– LANXESS är ett inspirerande företag och en ovärderlig leverantör till branschen, som till exempel säkerställer framtida mobilitet med sina tekniska plaster. Vi har haft en framgångsrik relation hittills och uppskattar deras samarbete för våra kunders bästa, säger Magnus Waldenström, vd på Mape Plastics.

Deras fokus på e-mobilitet är imponerande då framtiden kräver miljövänliga former av mobilitet. LANXESS högpresterande material är idealiska för lättviktskomponenter, såsom frontdelar, bromspedaler, batterihus och laddningssystem.

Durethan® (PA6, PA66) och Pocan® (PBT, PBT-blandningar) är lämpliga för ett brett spektrum av applikationer i hybridfordon eller rent elektriska fordon. Och Pocan® kan användas som husmaterial för batterihanteringssystem. Den används redan i högspänningsbatterisystem i serieproduktion. LANXESS polyamider och polyestrar används också i kopplingar och höljen för sensorer, displayer eller styrenheter i fordon. Dessa material är också lämpliga för den lätta designen av ryggstöd eller skal för nya stolskoncept.

LANXESS termoplaster används även inom den elektriska och elektroniska industrin.

– Samarbetet med LANXESS har varit bra från början. Mladen Lukic från LANXESS deltog i våra två mässbesök hos Elmia Subcontractor i Jönköping och Plastteknik Nordic i Malmö och hans närvaro och kunskap gjorde ett enormt genomslag och var ovärderligt för våra besökare och kunder, säger Johan Malmgren, affärschef på Mape Plastics.

– Vi har många spännande projekt och är glada över att ha teamet från Mape Plastics ombord för att distribuera och marknadsföra våra varumärken, säger Mladen Lukic, country group sales manager från LANXESS.

Mape Plastics ser fram emot ett fortsatt framgångsrikt samarbete. LANXESS kvalitetsprodukter kommer att vara till stor nytta för våra kunder på den nordiska marknaden.

– I många fall kan du ersätta PA66 med PA6 och spara kostnader till lika prestanda och bättre tillgänglighet. LANXESS tillverkar även glasfibrer, vilket är en stor styrka och fördel, säger Per Waldenström, teknisk direktör på Mape Plastics.

Ta kontakt för att veta mer om möjligheterna med Durethan® (PA6, PA66) och Pocan® (PBT, PBT-blandningar). Låt oss hitta den perfekta lösningen för dig.