Intervju med Gustav Claesson

januari 25, 2023

Tjena Gustav Claesson, hur har året startat för vår nya säljare?
– Bra tycker jag! Vi får in flera spännande projekt och jag är ute mycket i Smålandsregionen och besöker kunder. 

Ser du några trender på marknaden just nu?
– Det är väl samma som länge, en stark och fortsatt efterfrågan på återvunna material med hållbarhet I fokus. Vilket vi givetvis erbjuder i flera material och kvalitéer. Vi får in förfrågningar både till nya projekt men också befintliga applikationer.

Vad är ett vanligt missförstånd om återvunna material?
– Vissa tror att återvunnet material inte kan leva upp till de höga krav som ställs på slutprodukten, men I många fall funkar det utmärkt. Vi har kunskapen för att uppnå god kvalitet för det ämnade syftet. En lösning kan också vara att addera nya glasfiber för att uppnå rätt styrka i materialet.

Var hamnar det återvunna material vi distribuerar idag?
– Det är mestadels återvunnen PP eller PA, som blir till komponenter I bilindustrin, olika applikationer I industrin överlag eller till konsumentprodukter där varumärket vill lyfta fram och marknadsföra en mer miljövänlig och grön förpackningslösning. 
– Vi ser att slutkunden I allt högre utsträckning ställer krav på återvunnet material, vilket leder till att plastbearbetarna ofta behöver vår hjälp med materialval och sourcing.

Du har varit på Mape nu sen I oktober, hur känns det?
– Jag trivs bra, det är jäkligt kul och utmanande! Jag ser fram emot ett spännande år med många intressanta projekt där vi kan addera värde.

Vad skulle du säga är vår främsta styrka som distributör?
– Flexibiliteten. Vi kan anpassa oss väldigt mycket efter kundens behov och önskemål. Vi är bra på att lösa problem och våra kunder kan känna sig trygga med att vi alltid levererar och presterar vårt yttersta.