Carl täyttää 1 vuotta muoviteollisuudessa

21 tammikuun, 2022

Kasvaessaan Carl Waldenström ei nähnyt itseään työskentelemässä muoviteollisuudessa kuten isänsä Magnus ja isoisänsä Jan. Nyt vuotta myöhemmin halusimme kuulla, onko hänen imagonsa muuttunut – ja millaisen vaikutelman hän on saanut alalta.

Hei Carl, mitä teet juuri nyt?

– Olen juuri korjannut toimituksen, jossa materiaalia käytetään suuren autonvalmistajan sisustukseen. Autoissa on monia osia, jotka on valmistettu muovista kevyen ja ympäristöystävällisen ajoneuvon saamiseksi. Näemme tällä alueella jatkuvaa kehitystä.

Olet ollut Mape Plasticsissa nyt vuoden, miltä se tuntuu?

– Se tuntuu todella hyvältä, oppii paljon ja se on hauskaa.

Miten kuvailisit Mape Plasticsia yrityksenä?

– Suurin kunnianhimoinen yritys, jossa kaikki työskentelevät yhdessä tiiminä. Jokainen pyrkii samaan suuntaan ja kantaa vastuun omasta alueestaan.

Mitä opit vuoden aikana?

– Liike- ja palveluajattelu. Olen aloittelijana astunut muovien maailmaan ja saanut ymmärrystä tämän toimialan laajuudesta sekä muovien ominaisuuksista ja käyttötavoista. Nykyään näen, kuinka myymämme materiaali luo kestävyyttä liikkuvuuden tulevaisuudelle, tulee elintärkeiksi lääketieteellisiksi laitteiksi ja kehittää valmistusteollisuutta monin tavoin.

– Olemme olemassa jokaiselle, joka valmistaa jotain, ja meillä on usein ehdotuksia ratkaisuksi parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Mikä oli vaikeinta uuden tulokkaana muoviteollisuudessa?

– En uskonut, että se on niin iso toimiala, tänään katson muovia eri näkökulmasta ja olen oppinut paljon. Se on monimutkaisempi kuin luulet, mutta se on mielenkiintoinen.

Mitä teet jokapäiväisessä työssäsi?

– Vastuullani on seurata tilauskulkuamme ja olla yhteydessä asiakkaisiin, jotta voimme toimittaa heidän toiveidensa mukaan. Autan materiaalien hankinnassa ja seuraan toimituksia, mikä on ollut haaste pandemiassa. Myös materiaalista on ollut pulaa, mikä on vaikeuttanut asiakkaiden tiedustelujen ratkaisemista.

– Seurattavia palloja on monia. Toimituksissa ympäri maailmaa voi tapahtua paljon, on tärkeää ennakoida tiettyjä kuvioita, seurata reaaliajassa ja käydä avointa dialogia asiakkaan kanssa.

Carl Waldenström