Våra partners

RTP COMPANY

RTP Company erbjuder innovativa och skräddarsydda lösningar på unika materialutmaningar. Som en global ledare inom specialkompoundering av termoplaster tillhandahåller de ett brett utbud av material för olika industrier.

Världsledare inom

Modifierade termoplast-kompounds

Den amerikanska kompounderaren RTP Company har sina rötter från slutet av 1800-talet och är idag en global ledare inom specialiserad kompoundtillverkning av termoplaster. Genom att utveckla skräddarsydda kompounds av termoplaster hanterar de effektivt unika materialutmaningar och säkerställer framgången för olika produkter och applikationer.

RTP Companys privata ägande ger deras polymeringenjörer möjlighet att fatta oberoende och opartiska beslut. Med ett urval av över 60 tekniska hartser och hundratals modifierande tillsatser kan de anpassa kompounden av termoplaster för att möta specifika krav från slutanvändarna.

Med huvudkontor i Winona och över 20 anläggningar världen över har RTP Company en arbetsstyrka på över 1 700 personer. Deras produktion omfattar många olika marknader och genererar tusentals produkter varje år.

specialblandningar

Skräddarsydda unika plaster

RTP Companys specialkompounds är utformade för att erbjuda omfattande lösningar genom att kombinera flera egenskaper i ett enda material. Detta minskar inte bara produktionskostnaderna utan accelererar även tiden tills produkten når marknaden. Som en följd har produktformgivare och ingenjörer flexibiliteten att förverkliga sina visioner över en bred skala av marknadssegment.

Dessa skräddarsydda material från RTP Company är utvecklade för att uppfylla olika krav och erbjuder en rad fördelar såsom Ledande Statisk Urladdning, Strukturell Förstärkning, Smörjande Slitageskydd, Stabilitet vid Hög Kontinuerlig Användningstemperatur, UL-erkänd Flamsäkerhetsöverensstämmelse, Mjuka Övergjutbara Egenskaper för Elastomer och Speciella Färgeffekter och Utseenden.

RTP Companys mycket långfiberförstärkta (Very Long Fiber) kompounds överträffar andra förstärkta termoplaster när det gäller slaghållfasthet, vilket gör dem till ett föredraget val för metallersättning inom fordons- och industritillämpningar. Med exceptionell slaghållfasthet, lättviktsegenskaper och hög prestanda även vid extrema temperaturer är VLF-kompounds den ideala teknologin för krävande applikationer.

RTP Company

LÄR DIG MER OM RTP Company