Om oss

MAPE PLASTICS

Vi är en av Nordens ledande distributörer av råvaror för plastindustrin. Detta är historien om oss och vad vi gör för att alltid ligga i framkant.

VI KAN PLAST

Mape Plastics är en av Nordens ledande distributörer av råvaror för plastindustrin. Vi erbjuder ett brett utbud av produkter, allt från volymplast till konstruktionsplast och högpresterande termoplast. Genom ständig utveckling och vår mångåriga erfarenhet inom plastindustrin kan vi hjälpa befintliga och nya kunder med allt från materialval till teknisk konsultation angående plast och dess egenskaper. Naturligtvis försöker vi alltid presentera de bästa och mest kostnadseffektiva alternativen för materialval. Mape Plastics är din kunskapspartner.

LAGER OCH DISTRIBUTION

2015 investerade Mape Plastics i en ny fastighet med eget lager. Detta med ambitionen att reglera och ha mer kontroll över logistikkedjan i samband med distribution. Idag kan vi säkerställa en riktigt snabb leverans när behovet uppstår. Vi är stolta över att vara ett familjeföretag med minimala beslutsvägar och ledtid. Det gör oss till en enormt flexibel och lösningsorienterad partner.

HISTORIA

2001 grundade bröderna Per och Magnus Waldenström polymerföretaget Mape Plastics AB. Strategin och tanken bakom företaget var att skapa något nytt och mer innovativt inom plastindustrin. Idén var att kunna erbjuda en bred portfölj av de bästa tänkbara plastmaterialen i branschen. 22 år senare kan vi stolt konstatera att vi har ett starkt erbjudande och en stabil distribution som våra kunder kan vara trygga med. Som en av få oberoende distributörer i Norden kan vi erbjuda enbart det vi själva tror på.

Idag är vi ett härligt team på 7 passionerade medarbetare med stort engagemang för allt vi gör, något som reflekteras i den dagliga kontakten med våra kunder.

LET'S TALK PLASTICS

Let’s Talk Plastics är vårt sätt att uppmana till ett första samtal – en inbjudan att kontakta oss med dina frågor och utmaningar. Vi delar gärna med oss av vår kunskap.

Vet du när man kan använda PA6 istället för PA66? Har du koll på de senaste kraven för plast i livsmedel? Vet du vilken plast som lämpar sig bäst inom läkemedelsindustrin? 

I ett samhälle med en snäv syn på plast vill vi stå i frontlinjen och visa allt det goda som plasten möjliggör och berätta hur branschen arbetar med hållbarhet varje dag för att alltid bli bättre.

Vi har koll på allt från PP till PEEK. Nyvara såväl som reproducerade hållbara kvaliteter. Vi hjälper dig med materialval, teknisk konsultation och distribution. Men allt börjar med ett snack, Let’s Talk Plastics!