Fremtiden for karbonfiber

oktober 25, 2021

Leter du etter karbonfiberforbindelser som er ultrasterke, stive og tøffe? I denne artikkelen kan du lese alle fordelene ved å bruke Luvocom XCF.

Vi vet at mange bruksområder krever materialer med høy styrke, samtidig som de må være lette – spesielt når det gjelder kompetente utsatte for dynamisk stress. Generelt kreves det i tillegg egenskaper som lav termisk ekspansjon, høy dimensjonsnøyaktighet og langsiktig dimensjonsstabilitet. Hos Mape Plastics og med Luvocom XCF møter vi disse kravene med spesielt fiberforsterkede forbindelser – spesielt gjennom bruk av karbonfiberarmering.

Som et resultat av Luvocom XCF-ytelse gir den enda større mulighet for å erstatte metaller og komposittmaterialer (CFRP og GFRP). Luvocom XCF-blandinger brukes til komponenter som er underlagt høye mekaniske krav. Motivasjonen for dette er å redusere vekt eller kostnader. En annen tilnærming er å erstatte plast med kort og lang glassfiberarmering i applikasjoner der ytterligere vektbesparelser er nødvendig. Eksempler på slike bruksområder er heiser med høyytelsesmotorer eller elektriske drivsystemer.

De viktigste fordelene med Luvocom XCF:

Bøyestyrker på opptil 530 MPa
Strekkmoduler på opptil 52 Gpa
Reduksjon av vekt på opptil 68 %
Reduksjon av systemkostnader på opptil 70 %
Skreddersydde løsninger

Luvocom XCF karbonfiberblandinger tilbyr enestående styrke, stivhet og slagfasthet på samme tid, samt lav termisk utvidelse, forbedret varmeledningsevne og høy dimensjonsnøyaktighet. Leter du etter karbonfiber som kombinerer ultrasterk, stiv og tøff? Hvis det er så, er Luvocom XCF svaret.

[/ vc_column_inner] [/ vc_row_inner] [/ vc_column ]